None

EXPO Ferroviaria 2017

Udeležili smo se tridnevnega sejma EXPO Ferroviaria 2017, ki se je odvijal v Milanu, v času od 3.10. - 5.10.2017.

Na vodilnem italijanskem sejmu za železniške tehnologije, sisteme in produkte je sodelovalo 305 razstavljavcev iz 19 držav, skupno število obiskovalcev pa je bilo 7.900, ki so prišli iz 59 držav. Uradna otvoritev se je pričela z okroglo mizo, v kateri je med drugim nastopil tudi italijanski minister za prometGraziano Delrio.

LANCom je na sejmu predstavil produkt LANCom PIS, ki je namenjen obveščanju potnikov o aktualnem stanju voznih redov javnega transporta (vlak, avtobus, metro, tram).


Novosti produkta LANCom PIS

  • GPS (GIS) integracija
Sistem omogoča sprejem GPS koordinat trenutne pozicije vlakov. Definirajo se koridorji za koordinate oziroma virtualni senzorji, na podlagi katerih je mogoče izračunati zamudo posameznega vlaka.


  • OnBoard rešitev
Je programska rešitev, ki je nameščena na HMI (ang. Human Machine Interface) naprave in omogoča strojevodjem pogled na vozno pot, predviden čas prihoda/odhoda ter zakasnitve v realnem času. Na vsaki strani kompozicije potniškega vlaka je vgrajena samostojna on-board PC enota.

  • Graf vozne poti
Graf je še ena novost PIS sistema. Operater ima v pregledu možnost grafičnega prikaza prihodov in odhodov vlakov za izbrano postajo.Celovit sistem za obveščanje potnikov zagotavlja celostno povečanje udobja potnikov in hkrati povečanje zadovoljstva s ponudnikom storitev, kar posledično tudi izboljšuje možnost ponovne uporabe tovrstnih storitev. Vsebuje pa tudi številne prednosti, med drugim enostavno integracijo na različne tipe javnega transporta, obvladovanje zamud, podpora več jezikom hkrati na različnih nivojih, podprtost z IoT pristopi itn. 


IT Trans

V začetku meseca marca 2018 pa se bomo že drugič udeležili sejma IT Trans, ki se bo ponovno odvijal v Nemčiji, natančneje v mestu Karlsruhe. Vabljeni, da nas obiščete in si v živo ogledate tudi naš produkt LANCom PIS!