None
V času od 5.3. - 8.3. smo se udeležili IT-TRANS 2018, ki je že šestič potekal v Nemčiji, natančneje v mestu Karlsruhe. 

IT-TRANS

IT-TRANS je sejem in mednarodna koneferenca, ki že od leta 2008 vsako drugo leto poteka v nemškem mestu Karlsruhe. Glavni organizator sejma je Mednarodno združenje za javni promet (UITP) v sodelovanju s Sejemskim centrom Karslruhe. Sejem obišče več kot 5.000 strokovnjakov, 488 delegatov iz več kot 60 držav in okrog 210 razstavljavcev iz 34 držav. IT-TRANS je eden izmed vodilnih dogodkov, kjer se predstavijo inteligenčne rešitve za javni transport. Naslednji sejem bo ponovno potekal leta 2020.

Letošnji sejem je zabeležil

  • 580 udeležencev na konferenci
  • 12.000 m2 sejma
  • 6.000 obiskovalcev
  • 85 govorcev iz 22 držav
  • 31% ženskih govorcev
LANCom je na sejmu predstavil našo rešitev za celovito rešitev za operaterje vlakov in obveščanje potnikov LANCom Passenger Information System.  


Več utrinkov iz sejma si lahko ogledate v spodnji galeriji.


Nova funkcionalnost na sistemu LANCom PIS

V sodelovanju s podjetjem Flir ITS, enim izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev termalnih kamer, smo razvili skupno rešitev, ki povezuje napredno detekcijo požara in preko sistema LANCom PIS samodejno obvesti potnike, voznike ali operaterje o neposredni nevarnosti. Algoritmi pametnih požarnih detekcij zaznavajo velikost, temperaturo in gibanje "vroče točke". S takšnim pristopom lahko izločimo nizke lažne stopnje neželenih dogodkov, kot so na primer cigarete in vžigalniki. Po drugi strani lahko sistem uporabimo ravno v ta namen, kar prikazuje spodnji video.


In malo za šalo, malo za res...

Naši fantje niso pozabili na edino članico ekipe. Ob dnevu žena, ki je potekal na zadnji dan sejma, so ob vrhunski improvizaciji poskrbeli za rožico, dve! :)