None
WALLIX Bastion je centralizirana rešitev, ki varuje privilegirane dostope in nadzoruje privilegirane seje. Zagotavlja revizijske sledi in analitična poročila o vedenju privilegiranih uporabnikov, kar vam pomaga pri zagotavljanju skladnosti (GDPR) in sprejemanju varnostnih odločitev.

Kdo so privilegirani uporabniki?

Privilegirani uporabniki so administratorji, uporabniki z veliko pravicami in zunanji izvajalci, ki skrbijo za posamezne dele vašega IT okolja.

Kaj pomeni upravljanje dostopov?

Upravljanje dostopov pomeni upravljanje gesel privilegiranih uporabnikov in nadzor nad dostopom privilegiranih uporabnikov. Rešitev hrani, uporablja in rotira privilegirana gesla tako, da sami privilegirani uporabniki ne poznajo dejanskih privilegiranih gesel in jih zato ne morejo izgubiti, ukrasti ali zlorabiti. Po vzpostavitvi privilegirane seje omogoča rešitev celovito sledenje aktivnostim, beleženje metapodatkov, blokiranje akcij uporabnikov ter analizo in poročanje o vedenju privilegiranih uporabnikov. Rešitev zagotavlja celovito revizijsko sled v obliki video posnetkov in metapodatkov dejavnosti uporabnikov, ki je ni mogoče spremeniti.

Rešitev, ki deluje kot nadzorna kamera

Beležite dejavnosti privilegiranih uporabnikov na vaših sistemih. Sledenje in shranjevanje posnetkov aktivnosti v uporabniških sejah, ki je pred samo prijavo tudi oznanjeno, ima na uporabnike psihološki učinek, ki spodbuja odgovorno upravljanje s kritično infrastrukturo in podatki. Vsi so odgovorni za svoja dejanja in vsak incident se lahko razišče.

Tipični primeri poslovne uporabe

  • Dostop zunanjih izvajalcev: ali lahko nadzirate in raziskujete, v kakšne namene zunanji izvajalci uporabljajo poverilnice in kakšne dejavnosti izvajajo na vaših sistemih?
  • Notranje grožnje: ali lahko nadzirate in raziskujete dostope lokalnih privilegiranih uporabnikov?
  • Skladnost z GDPR in drugimi uredbami: ali lahko dokažete svojo skladnost s pomočjo revizijske sledi?

PRENOS: WALLIX Bastion - Platforma za upravljanje privilegiranih dostopov
 

Upravljanje dostopov za priviligirane uporabnike


1. Upravljanje gesel

Varovanje gesel v certificiranem trezorju ter skrivanje, razkrivanje, spreminjanje in generiranje gesel ciljnih sistemov.


2. Upravljanje dovolenj

Definiranje dostopov za privilegirane uporabnike do vseh sistemov ter preprosti preklic in dodelitev možnosti prijave.


3. Nadzor v realnem času

Pregled nad aktivnimi uporabniki in nadzor nad njihovimi dejavnostmi.


4. Beleženje dejavnosti

Pregled zabeleženih dejavnosti v sejah privilegiranih uporabnikov.


5. Revidiranje in poročanje

Revizijska sled vseh dejavnosti privilegiranih uporabnikov na upravljanih sistemih.


Več o varnostnih rešitvah najdete tukaj.

Kontaktirajte nas na: 

Bojan Lepenik
+386 2 33 00 216
bojan.lepenik@lancom.si